ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ 2019 | ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα σας καλωσορίζει στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019.

Αρπάξτε το ποτήρι σας και ακολουθήστε μας σε μια ιεροτελεστία αρωμάτων, γεύσεων & εμπειριών!

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

 

– Ολοήμερες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες των κρασιών μας

 

Ο ίδιος ο παραγωγός Χρήστος Μπαραφάκας θα είναι εκεί να σας ξεναγήσει στο οινοποιείο του, να σας προσφέρει τα κρασιά του για δοκιμή, να σας εξηγήσει την ιστορία και την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη και να μοιραστεί μαζί σας κάποια από τα δικά του μυστικά…

 

 

-Έκθεση Βιβλίου: Τα βιβλία της Σταυρούλας Κουράκου στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” 

 

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε τα βιβλία της “Κυράς των Αμπελιών”  Σταυρούλας Κουράκου που έχει εκδώσει στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” τα τελευταία χρόνια (ανάμεσα τους το βιβλίο ΝΕΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΝΟΠΕΔΙΟ, αφιερωμένο στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και το αγιωργίτικο).

 

 

13:00 – 14:00 μμ Αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική

Η Βιργινία Κοκκίνου (αφηγήτρια) και ο Γιάννης Ανθόπουλος (μουσικός) με τέσσερα παραδοσιακά παραμύθια, θα σας μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά. Μία πριγκίπισσα δεν θέλει να παντρευτεί και όρο παράξενο θα βάλει… Ένα βασιλιάς ψείρα στα γένια του θα βρει που θα γίνει αφορμή την κόρη του να χάσει, και ποιος θα του την βρει; Ένα φασόλι θέλει λέει να γυρίσει τον κόσμο όλο και μια κατσαρίδα να παντρευτεί. Κι όλα αυτά μαγειρεμένα με μπόλικη μουσική κάνουν την τέλεια συνταγή. Βέβαια από όλα αυτά….δεν θα μπορούσε να λείπει και το λιοντάρι που έκανε τούτο τον τόπο ξακουστό!

Για ηλικίες από 5 εώς 105. Οπότε μικροί, μεγάλοι, μην διστάσετε να συμμετάσχετε!

 

Από τις 20:00 και μετά το πάρτυ ξεκινάει!

 

Cocktail party

 

cocktail experts Παναγιώτης Φράγκος (brand ambassador Fabbri 1905, instructor Bar Academy, συνεργάτης ΒΣ Καρούλιας) και ο Αργύρης Σελιμάς (head bartender του Abbey Kitchen Bar στην Πάτρα) θα σας ξεδιψάσουν με δροσερά και ευφάνταστα cocktails με βασικό υλικό, τι άλλο, τα κρασιά του οινοποιείου μας!

 

 

 

Paprica Bouat Band LIVE

 

Ένα ιδιαίτερο μουσικό event που συνδυάζει valkan ήχους, latin, μπαλάντες και παλιά αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με άρωμα swing. Πέντε αξιόλογοι μουσικοί από την Πάτρα, ενώνουν τις μουσικές τους, μαζί με πολύ φαντασία και πικάντικη διάθεση και δημιουργούν μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, ένα σχεδόν μυστηριακό μουσικό πάντρεμα που έχει σαν τελικό αποτέλεσμα ένα απόλυτα διασκεδαστικό και ξεσηκωτικό live!

 

Σας προσκαλούμε να τους απολαύσουμε μαζί!

Σταύρος Δημόπουλος / κιθάρα, φωνή
Ρούλα Ζαγορίτη / φωνή
Χριστόφορος Τσακανίκας / σαξόφωνο
Τάκης Σμυρίλιος / κρουστά
Λεωνίδας Σόμπολας / πιάνο

 

 

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

 

– Ολοήμερες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες των κρασιών μας.

 

Ο ίδιος ο παραγωγός Χρήστος Μπαραφάκας θα είναι εκεί να σας ξεναγήσει στο οινοποιείο του, να σας προσφέρει τα κρασιά του για δοκιμή, να σας εξηγήσει την ιστορία και την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη και να μοιραστεί μαζί σας κάποια από τα δικά του μυστικά!

 

Food & Wine Pairing seminar με τον Ανδρέα Ματθίδη.

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων Andreas Matthidis Aiws, συνεπής στο ραντεβού του με το οινοποιείο μας όπως κάθε χρόνο, ηγείται ενός δελεαστικού σεμιναρίου με γευσιγνωστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες δεν θα δοκιμάσουν απλά 5 διαφορετικά κρασιά του οινοποιείου αλλά θα τα αντιστοιχίσουν με 5 διαφορετικές μπουκίτσες (με συμπυκνωμένη γεύση & αρώματα) που θα περνάνε από μπροστά τους καθόλη τη διάρκεια, τεστάρωντας τον ουρανίσκο τους.

 

Είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουν με τη βοήθεια του Αντρέα Ματθίδη, ο οποίος θα τους οδηγήσει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στην σωστή επιλογή!

 

Ο σεφ Κώστας Μπαμπαλίκης από το Εστιατόριο Αλμυρίκι επιμελείται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το φαγητό που θα σας σερβιριστεί, βάζει τη δική του δημιουργική πινελιά και φαντασία, διατηρώντας προσεκτικά τις γευστικές ισορροπίες.

 

( Περιορισμένες θέσεις – Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας- Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948054101)

 

-Έκθεση Βιβλίου: Τα βιβλία της Σταυρούλας Κουράκου στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” 

 

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε τα βιβλία της “Κυράς των Αμπελιών”  Σταυρούλας Κουράκου που έχει εκδώσει στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” τα τελευταία χρόνια (ανάμεσα τους το βιβλίο ΝΕΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΝΟΠΕΔΙΟ, αφιερωμένο στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και το αγιωργήτικο).

 

 

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών θα μπορείτε να θαυμάσετε και να βγάλετε φωτογραφίες με συλλεκτικά αυτοκίνητα- αντίκες που θα είναι παρκαρισμένα στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου!