Κτήμα Μπαραφάκα
Κτήμα Μπαραφάκα
FB IG
Image Alt

Ύφος

Λευκός Ξηρός Οίνος

Ύφος

Χώρα: Ελλάδα

Περιοχή Προέλευσης: Νεμέα

Ένδειξη: Ποικιλιακός Οίνος

Ποικιλίες: Κυδωνίτσα 50% – Μαλβάζια 50%

Ωρίμανση: Δεξαμενή

Οινοποίηση

Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαμβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας 15-17°C. Η ζύμωση ολοκληρώνεται μετά το πέρας 15 ημερών περίπου. Αμέσως μετά ακολουθούν μεταζυμωτικές ενέργειες με περιοδική αιώρηση οινολασπών για περίπου 2 μήνες οπότε και δημιουργείται το τελικό χαρμάνι και ξεκινούν οι διεργασίες για την προετοιμασία εμφιάλωσης.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα. Πλούσια παλέτα από αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων.

Στο στόμα αναδεικνύει φινέτσα με δροσερή και τραγανή οξύτητα, κιτρώδη αρώματα και φρουτώδη επίγευση.

Προτεινόμενο Σερβίρισμα

Ταιριάζει με πράσινες σαλάτες, ψάρια & θαλασσινά, καρπάτσιο, ζυμαρικά με θαλασσινά, ελαφρώς πικάντικα πιάτα και πλατό τυριών.

Σερβίρεται στους 12-14°C.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αλκοόλ: 12,5% v/v
Ανάγοντα Σάκχαρα: 0,83 g/L
Ολική Οξύτητα: 5,1 g/L
pH: 3,32

Φωτογραφίες Υψηλής Ανάλυσης

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.