Λευκός Ημίγλυκος - Ημιαφρώδης Οίνος
Νεράιδες Λευκό
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή Προέλευσης: Νεμέα
Ένδειξη: Ποικιλιακός
Ποικιλίες: Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Μοσχοφίλερο
Ωρίμανση: Δεξαμενή
Οινοποίηση
Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαμβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξειδωτες δεξαμενές και σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας 15-16°C. Οι ζυμώσεις διακόπτονται με ψύξη του ζυμούμενου γλεύκους, αφήνοντας υπολειπόμενα σάκχαρα στον οίνο.
Αμέσως μετά πραγματοποιείται το χαρμάνι των Νεράιδων και ακολουθούν μεταζυμωτικες ενέργειες με περιοδική αιώρηση οινολασπών για περίπου 1 μήνα οπότε και ξεκινούν οι διεργασίες για την προετοιμασία εμφιάλωσης.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα. Πλούσια παλέτα από αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων.
Στο στόμα αναδεικνύει φινέτσα με δροσερή και τραγανή οξύτητα, κιτρώδη αρώματα και φρουτώδη επίγευση.
Προτεινόμενο Σερβίρισμα
Ταιριάζει με δροσερές σαλάτες, ασιατική κουζίνα και πλατό ελαφριών τυριών. Επίσης, συνδυάζεται με φρούτα και ελαφρά γλυκά.
Σερβίρετε στους 8-10°C.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αλκοόλ: 11% v/v
Ανάγοντα Σάκχαρα: 18,6 g/L
Ολική Οξύτητα: 4,5 g/L
pH: 3,29
Φωτογραφίες Υψηλής Ανάλυσης
Λήψη Αρχείου