Ιστορία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

1920

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού απο το 1920 στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής μας και ειδικά της οικογένειάς μας και οι παππούδες μας καλλιεργούσαν αμπέλια. Απο μικροί ασχοληθήκαμε με τα αμπέλια, εκεί παίζαμε, εκεί μεγαλώσαμε.Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς μας, εμάς και τα παιδιά μας. Αυτά μας έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουμε στόχους στη ζωή μας και να κάνουμε όνειρα.

2002

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

2004

Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία.Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. Όλα τα κρασιά του κτήματος παράγονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των 140 σήμερα στρεμμάτων. Στο Κτήμα Μπαραφάκα η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τα μέλη της οικογενείας.

Οι ετικέτες μας

Το κτήμα Μπαραφάκα παράγει 150,000 φιάλες τον χρόνο, από τις οποίες οι ετικέτες είναι οι εξής: ’Αμπέλου Ιδέα’ Ερυθρός,’ Αμπέλου Ιδέα’ Λευκός.Τρεις Μαγισσες ένα ροζε ημιγλυκο, ημιαφρωδες κρασι από τρεις ποικιλιες, Αγιωργίτικο, Syrah, Μοσχιφιλερο. Οι Νεράιδες , επίσης ένα ημίγλυκο, ημιαφρωδες κρασί από τρεις ποικιλίες Ασυρτικο, Μαλαγουζια, Μοσχοφίλερο. Το φυλαχτό ένας φυσικός γλυκός οίνος από την ποικιλία Ασυρτικο,το οποίο παλαιώνει για ένα χρόνο σε παλιά βαρέλια ακακίας. Επίσης Apocalypsis, premium vineyard selection, το οποίο παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το χίλια χρονιά ερυθρό από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο - Cabernet Sauvignon, επίσης παλαιωμένο κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.’Χίλια χρόνια’ είναι η ονομασία του λευκού Chardonnay, το οποίο έχει παλαιώσει και αυτό για 3 μήνες σε βαρέλι γαλλικής ακακίας. ‘Όλα τα κρασιά του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει μεγάλες διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ Ε. ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΙΝΔΟΥ 8 20500 ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΗΛ.:2746022484
FAX: 2746022484
E-MAIL: info@barafakaswinery.gr